Alles over Laminaat

Laminaat is steeds populairder geworden, en vooral het kliklaminaat is erg populair. Deze populariteit komt met name omdat door verbeterde foto -en productietechnieken het laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is: knoesten, nerven, spijkergaten en zelfs een zichtbare en voelbare houtstructuur.

Laminaat is in verschillende kleuren verkrijgbaar, met of zonder decoratie, met verlichting of met sierlijnen in de print. U kunt op deze manier uw vloer een persoonlijk tintje geven. Het is zelfs mogelijk om uw laminaatvloer te voorzien van elektrische vloerverwarming of met een warmwater vloerverwarming als hoofdverwarming. Vraag bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden.

Het gebruik van een laminaatvloer heeft vele voordelen. Zo is laminaat slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en makkelijk zelf te leggen.

Om te kijken wel type laminaat het beste bij uw gebruiksintensiteit past is er een speciale tabel voor gebruiksklassen. Deze ziet er als volgt uit:

- AC1 Klasse 21 Licht gebruik
- AC2 Klasse 22 Normaal gebruik
- AC3 Klasse 23/31 Intensief gebruik / licht commercieel gebruik
- AC4 Klasse 32 Zwaar gebruik / normaal commercieel gebruik
- AC5 Klasse 33 Zeer zwaar gebruik / Intensief commercieel gebruik

U leest het; laminaat is een perfecte vloer om in iedere woning te gebruiken. De mogelijkheden zijn talloos en dit zorgt ervoor dat uw woning nog een extra persoonlijk tintje krijgt.

Kliklaminaat

Op dit moment is kliklaminaat verreweg de meest gekochte laminaatsoort van Nederland. Door een speciale verbinding klikken de planken als het ware in elkaar en is het gebruik van lijm niet meer nodig. Een ander pluspunt van kliklaminaat is het feit dat u het gemakkelijk zelf kunt leggen. Het is zelfs bij bepaalde merken mogelijk om het te verhuizen! Een ander voordeel is dat een beschadiging in sommige gevallen zeer gemakkelijk vervangen kan worden. Indien uw een beschadiging heeft kunt uw altijd een bouwkundig onderzoek aanvragen.

Waar u echter wel op moet letten is dat er vele merken zijn en type sluiting zijn. Maar buiten dat is kliklaminaat gewoon een perfecte, en snelle, manier om uw kamers van laminaat te voorzien.


Vloer nodig? Vergelijk en bespaar

 
Plaats of Postcode woning
 

 

LOGIN GEGEVENS VERGETEN?

Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw BIJN.nl Zakelijk account vergeten? Vul hieronder uw BIJN.nl Zakelijk e-mailadres in en ontvang direct uw login gegevens.