Alles over Hout

Wanneer u voor een plankenvloer kiest zult u al snel merken dat ze in vele soorten en maten geleverd worden. Ook verschillen de plankenvloeren in afwerking. Zo zijn er planken die afgewerkt zijn met slijtvaste lak, epoxy of beits. De epoxy’s en lakken die op de vloer worden aangebracht zijn kleurloos, reukloos en onschadelijk voor het milieu zijn. Tevens kunt u ervoor kiezen om uw plankenvloer te laten leveren met een glanslaag, zijdeglanslaag of met kleureffecten.

Ook zult u merken dat plankenvloeren in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Over het algemeen zijn ze 2 cm dik, en voorzien van een mes en groef al dan niet met een vellingrandje.

De breedte van een planken vloer is zelf te bepalen, ze zijn er al vanaf 12 cm breed, variërend tot 22 cm breed,of wisselende breedtes. Om de planken te monteren zijn er verschillende manieren: zwevend, verlijmd, gespijkerd etc.

Een plankenvloer voelt over het algemeen warm aan, dit komt doordat het hout snel de kamertemperatuur aanneemt. Ook de kleur van de planken heeft invloed op de warmte uitstraling van de plankenvloer. Bij het onderdeel ondervloeren op onze site vindt u meerdere mogelijkheden omtrent warmte isolatie in combinatie met planken.


Vloer nodig? Vergelijk en bespaar

 
Plaats of Postcode woning
 

 

LOGIN GEGEVENS VERGETEN?

Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw BIJN.nl Zakelijk account vergeten? Vul hieronder uw BIJN.nl Zakelijk e-mailadres in en ontvang direct uw login gegevens.