Verschillende soorten Ondervloer

Er zijn verschillende soorten van ondervloeren. Welk type ondervloer u kiest hangt af van het type vloer dat u heeft. We zullen u uitleggen welk type ondervloer u nodig heeft voor:

 • Laminaat
 • Parket

  Laminaat

  Het fijne van een laminaatvloer is dat de vloer nagenoeg op ieder ondergrond aan te brengen is. Met een laminaat onderlaag wordt de ondervloer meestal van te voren geëgaliseerd. Deze onderlaag is tevens vochtkerend en heeft een isolerende werking, zodat de laminaatvloer er netjes strak in komt te liggen. Wanneer u ervoor kiest om uw laminaatvloer te lijmen dan moet u uiteraard wel gebruik maken van een speciale lijm die uiteraard bij de aankoop van de betreffende laminaatvloer kan worden bijgeleverd.

  Parket

  Wanneer u parket in uw woning aan wilt gaan brengen moet u vooraf goed rekening houden met het feit of het parket wel genoeg isolerend is en voldoende geluid absorbeert. Dit is vooral van belang wanneer u in een flat of appartement woont. In Nederland is er een speciaal soort parket op de markt met de dikte van tapijt (15 mm) die 16 dB (NEN) drukt. Dit ongeacht de ondervloer.

  Hiervoor zijn door TNO testen uitgevoerd in allerlei omstandigheden, waarbij niet alleen naar voren kwam dat de vloer het contactgeluid niet of nauwelijks doorgeeft, maar voorts ook het geluid in de kamer zelf sterk reduceert. Dit is ideaal en bespaart u een hoop op overige isolatiemiddelen.


  Vloer nodig? Vergelijk en bespaar

   
  Plaats of Postcode woning
   

   

 • LOGIN GEGEVENS VERGETEN?

  Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw BIJN.nl Zakelijk account vergeten? Vul hieronder uw BIJN.nl Zakelijk e-mailadres in en ontvang direct uw login gegevens.