Alles over Parket

Parketvloer is nog steeds de mooiste vloerafwerking in hout die er bestaat. Dit komt met name door de natuurlijke uitstraling.

Parket is eigenlijk een verzamelnaam voor hardhouten vloeren die massief zijn of uit diverse lagen zijn opgebouwd en op verschillende manieren kunnen worden gelegd. Een parketvloer bestaat uit diverse soorten hout dat op een speciale manier wordt geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd. Het geschuurde oppervlakte wordt geïmpregneerd, afgelakt of in de was gezet.

Een parketvloer voelt altijd warm aan, dit komt doordat hout snel de kamertemperatuur aanneemt. Ook de houtsoort die u uitkiest heeft hier betrekking op maar ook de kleur van de parket heeft invloed op de warmte uitstraling van de parketvloer. De lichte houtsoorten, zoals Beuken, Essen, Grenen, Esdoorn en licht Eiken, zijn op dit moment het meeste in trek. Kleuren maken ook uw parketkeus zeer persoonlijk. Niet alleen met kleur maar ook met figuren kunt u een persoonlijk tintje aan uw parket geven.

Parket kan op verschillende manieren gemonteerd worden, zoals zwevend, verlijmd of gespijkerd.

Er zijn twee soorten parket op de markt: massief parket (traditioneel) en lamel parket (kant en klaar). Massief parket bestaat uit massieve vloerdelen met een dikte van 7 mm tot zelf 24 mm. Nadat deze in een bepaald patroon gelegd zijn worden ze geschuurd en afgewerkt. Massief parket kent de volgende soorten: massief strokenparket, mozaïek parket, massief plankenparket en tapis. Het parket is praktisch onverslijtbaar en gaat langdurig mee. Tevens heeft deze parketsoort een groot warmte-isolerend vermogen.

Het voordeel van Lamel parket is dat het is opgebouwd uit diverse lagen. Doordat het parket kant-en-klaar is hoeft het niet meer afgelakt te worden.


Vloer nodig? Vergelijk en bespaar

 
Plaats of Postcode woning
 

 

LOGIN GEGEVENS VERGETEN?

Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw BIJN.nl Zakelijk account vergeten? Vul hieronder uw BIJN.nl Zakelijk e-mailadres in en ontvang direct uw login gegevens.