Onderhoud van uw vloer

Het goed onderhouden van uw vloer is uiteraard erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om dit te doen; van schuren tot het aankleuren van uw vloer. Alle mogelijkheden voor het onderhoud van uw vloer hebben we op een rijtje gezet zodat u zelf kunt bepalen welke methode het beste bij uw vloer past.

Schuren van parket

Schuren van parket is een moeilijk karwei en een vak apart. Dit ondervindt u wanneer u, als doe-het-zelver, zelf met een gehuurde schuurmachine uw parket gaat schuren. Vaak blijft er van uw vloer dan niets anders over dan een geheel vol "heuvels en dalen" en vol schuurkrassen. Wij adviseren dan ook om een deskundige in te huren. Zij zijn getraind en beschikken over kennis en professionele schuurmachines om de parketvloer goed te kunnen schuren en afwerken.

Aankleuren van parketvloeren

Parketvloeren kunt u op twee manieren aankleuren. Wanneer uw vloer met olie of hardwax behandeld is, kunt u gebruik maken van vloerolie om uw vloer aan te kleuren. Wanneer er gebruik is gemaakt van lak, dan is het mogelijk om de vloer eerst te behandelen met Color Wash en vervolgens de parketvloer af te lakken met een waterdragende parketlak. Uw parketvloer krijgt een geheel andere uitstraling wanneer u hem laat aankleuren.

Aankleuren van uw houtenvloer

Wanneer u uitgekeken bent op uw huidige vloer of staat de kleur of uitstraling van uw vloer u niet meer aan? Dan kunt u uw vloer van een andere kleur voorzien. Huur hier wel de hulp van een professional in!

Op een aantal manieren kan de parketvloer aangekleurd worden:

 • aankleuren van vloerolie (eventueel daarna nog behandelen met hardwax)
 • aanbrengen colorwash en vervolgens beschermen met parketlak
 • beitsen en vervolgens beschermen met lak of hardwax

  Afwerkmogelijkheden

  Houten vloeren kunt u op verschillende manieren beschermen, laat u zich hierover goed informeren. De afwerking bepaalt de mate van onderhoud en de mogelijkheden tot het plaatselijk bijwerken van de beschermingslaag.
  Zorg ervoor dat er milieuvriendelijke middelen gebruikt worden, zoals lakken op waterbasis of oliën op basis van lijnolie.

  Aanhelen, repareren of aanleggen

  U kunt er ook voor kiezen beschadigde vloerdelen te laten vervangen. Of u kunt ook stukken vloer aanhelen. Ook kunt u ervoor kiezen om, wanneer u bijvoorbeeld een uitbouw aan wil leggen, een geheel nieuwe parketvloer te leggen.

  Bescherming

  De beschermingsmogelijkheden voor uw vloer zijn zeer divers. Er zijn verschillende beschermingsmiddelen te koop. Let er wel op dat ze oplosmiddelenvrij en milieubesparend zijn.

  De mogelijkheden van bescherming van uw parketvloer zijn:
 • waterlak:mat, zijdeglans, hoogglans, project
 • vloerolie
 • hardwax – olie
 • boenwas en impregneren

  Voorkomen is beter dan genezen!


  Voorkom zoveel mogelijk slijtage aan uw vloer. Dit doet u onder andere door goede schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur te plaatsen, beschermende viltjes onder stoel- en tafelpoten aan te brengen en uiteraard een regelmatig onderhoud. Controleer voordat uw een woning koopt eerst de vloer.


  Vloer nodig? Vergelijk en bespaar

   
  Plaats of Postcode woning
   

   

 • LOGIN GEGEVENS VERGETEN?

  Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw BIJN.nl Zakelijk account vergeten? Vul hieronder uw BIJN.nl Zakelijk e-mailadres in en ontvang direct uw login gegevens.